فرق خرفه با شنبلیله

ساخت وبلاگ

امکانات وب

گیاه خرفه:

گیاه خُرفه بیشتر در غالب یک علف هرز شناخته می‌شود. با این حال، یک سبزی بسیار مغذی و خوراکی نیز هست. در حقیقت، خُرفه حاوی همه‌ی انواع مواد مغذی، از جمله اسیدهای چرب امگا ۳ می‌باشد. این مقاله نگاهی دقیق به خُرفه و تاثیرات آن بر سلامت می‌اندازد.


مکان های رشد سبزی خرفه:

خُرفه در نقاط مختلف جهان در طیف گسترده‌ای از محیط زیست رشد می‌کند. این گیاه در باغ‌ها و باغچه‌‌های پیاده‌روها رشد می‌کند. در عین حال می‌تواند خود را با شرایط خشن‌تر وفق یابد. به عنوان مثال در خشکسالی، خاک بسیار شور یا خاک خالی از مواد مغذی. خُرفه سابقه‌‌ایی طولانی در طب سنتی یا طب جایگزین دارد.

  •     برگ و ساقه خرفه مسکن صفرا بوده و آن را از بین می برد.
  •     خرفه حرارت خون ، کبد و معده را تسکین داده و برای تسکین شدت تب های گرم و صفراوی مفید است.
  •     خرفه برای رفع سردردهای گرم بسیار خوب است.
  •     خونریزی در اثر بریدگی و … در اعضای بدن را قطع می کند.
  •     برطرف کننده چرک سینه است.
  •     برای خرد کردن سنگ مثانه و ازدیاد ترشح ادرار مفید است. (خرفه گیاهی مدر یعنی ادرار آور است)
  •     اگر برگ و ساقه خرفه را مانند سالاد با سرکه بخورید برای درد کلیه بسیار مفید است.
  •     ضماد برگ و ساقه خرفه به تنهایی برای تسکین حرارت اعضا و سوختگی آتش مفید است.
  •     ضماد ریشه خرفه برای از بین رفتن زگیل بسیار موثر است.


دیگر خواص شنبلیله :

به سبب مواد مغذی که دارد دانه شنبلیله برای تقویت خیلی موثر است و برای بیماران مسلول از نظر رفع ضعف نتیجه خوبی داده است. عده ای از حکما از تخم شنبلیله در بیماری های قند استفاده می کرده اند و برای جلوگیری از لاغر شدن مبتلایان به بیماری قند بسیار موثر است و جوشانده 30 الی 40 گرم تخم شنبلیله نیم کوب که در یک لیتر آب مدت نسبتا زیادی بجوشد جوشانده خوبی می دهد، آرد دانه خشک آن را نیز 2 الی 3 قاشق قهوه خوری مخلوط با عسل و کمی مواد معطر دیگری که رفع بوی آن را بکند، نظیر چند قطره اسانس نعنا و یا مربا می توان خورد.

در استعمال خارجی مقدار بیشتری می توان مصرف کرد و جوشانده 10 درصد (یعنی 100 گرم دانه نیم کوب در 1000 گرم آب) برای مصارف خارجی کمپرس یا شستن موی سر یا اگزما و یا سوختگی آتش و شستن ورم ها به کار می رود.

خواص تخم خرفه و تسکین دهنده تشنگی

نوزاد متخصص طب سنتی با اشاره به خواص تخم خرفه و رفع تشنگی گفت: تخم آن ضد کرم کدو است و عصاره ساقه و برگ آن برای بیماری‌های کبد و بیماریهای کمی ویتامین C بسیار مفید است. البته کمتر از شاهی، زیرا در خرفه تا حد 25 گرم در 100 گرم برگ ویتامین C دارد و به عنوان رژیم غذایی اشخاص مبتلا به اسکوروی تجویز می‌شود.

نوزاد با اشاره به تسکین تشنگی با این گیاه اذعان داشت:

از خواص تخم خرفه می‌توان به تصفیه کنندگی خون، رفع التهابات گوارش، رفع سرفه و تسکین دهنده تشنگی اشاره کرد، تخم خرفه همچنین در شیرینی پزی و برای تزئین، بخصوص تزئین شیرینی‌ نان برنجی استفاده می‌شود و برای تقویت قوای عمومی بدن مورد استفاده است.

متخصص طب سنتی خاطر نشان کرد: خرفه مختص جاهای گرم است، مردم جزایر گرم اروپایی کمتر دچار سکته‌های قلبی و مغزی می‌شوند و در بررسی‌ها مشخص شده است که ساکنان جزایر گرم اروپایی از سبزی خرفه زیاد استفاده می‌کردند چرا که خرفه التهابات درون را فرو می‌نشاند و سرشار از امگا 3 است.

امروزه خرفه را می‌توان به عنوان یک گیاه کامل و پر ویتامین معرفی کرد که این گیاه باعث رفع تشنگی شده و تسکین دهنده تمام دردهایی در بدن است.

https://begirbepaz.com/product-category/dried-herbs/

 

https://www.thekitchn.com/10-recipes-that-use-fresh-mint-kitchn-recipe-roundup-188533

مجله خنیاگر...
ما را در سایت مجله خنیاگر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : علی طهماسب بازدید : 298 تاريخ : شنبه 7 اسفند 1400 ساعت: 14:43